May 07, 2014

Nederland werkt gemiddeld tot 21 juni voor de staat

06-05-2014 16:45
Uit het onderzoek Tax Liberation Days 2014 van de Europese stichting New Direction blijkt dat een Nederlander gemiddeld tot 21 juni voor de staat...
Uit het onderzoek Tax Liberation Days 2014 van de Europese stichting New Direction blijkt dat een Nederlander gemiddeld tot 21 juni voor de staat werkt. Wat daarna verdiend wordt, kan in eigen zak gestoken worden. Van alle 28 EU-lidstaten staat ons land op de 19e plaats. In 2013 moest de gemiddelde Nederlander nog tot 27 juni voor de Staat werken.
Een inwoner van Cyprus betaalt het minst. Die is theoretisch al klaar met het betalen van belastingen op 21 maart. Een Belg werkt pas vanaf 6 augustus 'belastingvrij'. Belgiƫ is al vier jaar op rij het land waar de belastingdruk het grootst is, aldus New Direction. Vorig jaar moest de Belgische belastingbetaler zelfs nog twee dagen langer werken.

New Direction is een in Brussel gevestigde conservatieve denktank  die zich sterk maakt voor een lagere belastingdruk voor burgers in de Europese Unie. De onderzoeksgegevens waarop het rapport Tax Liberation Days 2014 is gebaseerd, zijn aangeleverd door EY.

Rebolg van:
http://www.accountancynieuws.nl/actueel/fiscaliteit/nederlander-werkt-gemiddeld-tot-21-juni-voor-de.131936.lynkx#.U2o-gfldXQMVoor Curacao zal dit niet veel anders zijn. De grap is vaak wel dat voor ondernemers vaak geldt dat zij hun inkomen -vanuit fiscaal perspectief- beter kunnen sturen waardoor zij wellicht eerder onder het belastingjuk van de staat uitkomen.
Wel is duidelijk door dit artikel dat belasting een belangrijke kostenpost is en dat daarmee het vak van belastingadviseur een dankbaar vak is.

Muller & Associates (M &A) werkt grotendeels voor vaste tarieven, wij noemen dat een abonnement waardoor u nimmer voor verrassingen komt te staan.

No comments:

Post a Comment