May 18, 2014

Maandag beslag op salaris van meer dan 95.000 verzekerden

Versgeperst.com zorg verzekering Versgeperst sub NIEUWS Curaçao beslag  svbCURAÇAO – De betaling van de nominale premie van de algemene basisverzekering is een fiasco. Maandag leggen de deurwaarders van de Belastingdienst beslag op de salarissen van meer dan 80.000 mensen. Alfonso Trona, Belastingontvanger van Curaçao, zegt dat slechts een klein deel de 82 gulden betaald heeft.
Dat meldt Caribisch Netwerk. In totaal hebben 95.000 mensen een dokterskaart in bezit.
Basisverzekering
In februari 2013 ging de basisverzekering in. De verzekering bestaat uit verschillende onderdelen. Burgers dienen de nominale bijdrage te voldoen. Verzekerden die ouder zijn dan 18 jaar en over een inkomen van minstens 12.000 gulden per jaar beschikken moeten 82 gulden afdragen. Volgens de wet moet per 30 januari van elk belastingjaar de burger ten minste de helft van de premie betaald hebben. Per 30 juni van hetzelfde belastingjaar dient de tweede helft voldaan te worden.
Inkomsten 
Van de 95.000 verzekerden die bij de SVB zijn ingeschreven en die beschikken over hun verzekeringspasje, hebben slechts 9.500 mensen betaald. Het nog te ontvangen geld vertegenwoordigt een aanzienlijk deel van de inkomsten die de regering binnen moet krijgen om zorg te kunnen leveren
http://www.versgeperst.com/nieuws/253250/maandag-beslag-op-salaris-van-meer-dan-95-000-verzekerden.html#more-253250

De insteek van M & A:En zo creeren we ons eigen werk en onze eigen problemen. De BVZ is een onding, discrimineert, is kostbaar en ook nog een keer onpraktisch. Je kan uiteraard 95 duizend keer beslag gaan leggen maar voor dat dat effect heeft ben je ook wel even verder natuurlijk. Dit wordt een zinloze actie die heel veel geld en energie gaat kosten en per saldo weinig zal opleveren. Men behoort zich aan de wet te houden en op zich is inning van belasting-en-premieschulden een goede zaak maar achteraf zal men concluderen dat er heel veel paarden achter de kar gespannen zijn.

No comments:

Post a Comment