July 15, 2016

Veiling

Vanwege een issue met een gevalletje fraude hadden we gisteren een veiling waarbij het huis van de fraudeur geveild werd. Voor mij de eerste keer en daarom wellicht wel aardig om te vertellen hoe zoiets verloopt.

De veiling vond plaats bij notaris Burgers die een kandidaat-notaris, Mireille Monk, die het voorbereidende werk (zeer goed) had gedaan en een assistente vroeg om als getuige op te treden. Vervolgens werden de geinteresseerden uitgenodigd in de werkkamer van mr Fung-A-Loi. Haar kamer beschikt over een zeer ruime vergadertafel waaraan iedereen mocht plaatsnemen.

Vervolgens ging notaris Burgers waarom er werd geveild, wat er werd geveild en wat de spelregels zijn.In Curacao is het gebruik dat eerst bij opbod een prijs wordt bereikt en daarna met afnemen. De inzetprijs was ANG 275.000 dus vanaf dat bedrag ging het omhoog. Toen niemand meer bood begon onze notaris met het zogenaamde afmijnen. In dit geval vanaf ANG 4 ton naar beneden. Tot iemand "mijn" riep en die is nu de gelukkige bezitter van een stuk onroerend goed in Villapark Zuurzak.

No comments:

Post a Comment