December 04, 2015

Mooie klus; een win/win-situatie

Een client die ons enige jaren geleden had verlaten -hij ging het zelf doen- wendde zich tot ons. Hij was in 2013 ontslagen, zijn werkgever sloot de deuren, en hij kreeg een ontslagvergoeding mee. Die ontslagvergoedingen zijn in beginsel belast tegen een bijzonder tarief. Er ligt een wat complexe berekening aan ten grondslag maar het tarief is nooit hoger dan 34 procent afhankelijk daar van hoe zwaar je "normale" inkomen in de heffing wordt betrokken. Client kreeg een aanslag van bijna 10 mille (shelu zeggen ze dan op Curacao) Antilliaanse gulden.

Beetje rekenen en ik kwam uit op een teruggaaf van 20 mille guldens. Zoals u weet gaat ons fiscale procesrecht veranderen en wij hebben ons daar nu op ingesteld door de bezwaarschriften zo op te stellen dat die meteen de rechterlijke procedure ingeslingerd kunnen worden zonder al te veel aanpassingen. Wij bespreken meteen de ontvankelijkheid, maken materiele (op de inhoud van de kwestie gerichte) bezwaren en formele bezwaren. In dit geval ook. Met  producties, keurig onderscheiden door gekleurde productiebladen.

Client was blij met het resultaat en uw belastingadviseur heeft plezier zijn werk. Dat is pas win/win.
Oh, en hoe maakt de ontslagen client het? Uitstekend want kwaliteit komt altijd boven drijven. De man heeft op persoonlijk en zakelijk vlak een moeilijke tijd gehad wat het extra mooi maakt dat wij de kans kregen om hem weer bij te staan.

No comments:

Post a Comment